Büszkék vagyunk rá hogy 2015.03.09-ig bevizsgált termékek közül a miénk érte el a legjobb eredményt!
 
Magyar termék!

ÖKOGAZDA
526210101003301 azon.sz.
 
Gyógynövény ismerő és Termesztő
AVOP/2006/1,5
Sorszám GY/3/2008
 
BIONÖVÉNY-TERMESZTŐ
5262210101003103 azon.sz.
 

Búzafű és Árpafű PDF Nyomtatás E-mail

A búzafűről 

Búzafűlé - Az Élet Mannája!

A búzafűléről itt leírtak az interneten ( pl: Népgyógyászat) fellelhető cikkekből lettek összeállítva!

Mi a búzafűlé? 

A búzafű a fűnagyságúra megnőtt (kb. 15 cm), csíráztatott, tönkölybúza, melyből frissen kipréselik a növényi nedveket. Ezt az édeskés, zöld levet hívják búzafűlének.
A préselésre azért van szükség, mert - a növényevő állatokkal szemben - az emberi emésztőrendszer nem képes nagy mennyiségű növényi rostot megemészteni.

 

alt

Egy nagyon fontos dolgot ki kell jelenteni: a búzafű nem gyógyszer és semmilyen egészségre káros mellékhatása nincs! 100%-ban természetes eredetű, adalékanyagokat és tartósítószereket egyáltalán nem tartalmaz (ezek az anyagok a búzafű hatásfokát gyengíthetik.) Elfogyasztása több kilónyi zöldségnek feleltethető meg, ami köztudottan az emberi szervezet egyik nélkülözhetetlen tápláléka.

Hogyan hat? 

A búzafű magas enzimtartalma miatt erősen tisztító hatású, ezáltal elfogyasztása után azonnal reakcióba lép a szervezetünkben lévő mérgekkel és nyákosító anyagokkal. Célszerű üres gyomorra fogyasztani, hogy a gyomorban lévő egyéb ételekkel ne reagáljanak el idő előtt az értékes hatóanyagok. Fokozatosan tisztítja ki a szervezetet, a felszabaduló méreganyagok folyamatosan ürülnek ki a szervezetből. A szervezet megtisztul, és saját magát regenerálja teljesen természetes úton.

A búzafűlé hatóanyagai


Klorofill


A búzafű egyik legfontosabb hatóanyaga a klorofill, melyet nevezhetünk a növények "vérének" is. A klorofill az szabad szemmel nem látható molekuláris anyag a növényekben, mely a fotoszintézisért felelős. A fotoszintézis során a növények a Napból származó fényenergia felhasználásával szerves vegyületeket állítanak elő. A világon minden élet ettől a folyamattól függ, hiszen a táplálékunk egy része és a levegőben található oxigénünk is ennek a folyamatnak az eredménye. Hogy miért is fontos a klorofill a szervezetünknek - a már említett dolgokon túl? A klorofill molekuláris szinten majdhogynem megegyezik az emberi vérrel. Ez az oka annak, hogy a zöld növényekkel (pl.: spenót, sóska) eredményesen kezelhető a vérszegénység is. Erősíti a sejteket, méregteleníti a májat, a szennyezést okozó elemeket gátolja. A test minden sejtjének energiát és tápanyagot szállít a véráram útján. Klorofill tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében is komoly szerepe van.


Vitaminok

A búzafű présleve sok A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B10- és E-vitamint tartalmaz. Jelentős a B-17 (laetrille, amigdalin) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket. (A mai átlagos étrend kb. 400-szor kevesebb B-17 vitamint tartalmaz, mint a természetes népek étrendje, ahol a rák előfordulása igen-igen alacsony.) A búzafűlé az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás. Majdnem annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citromfélék, többet a szokványos zöldségeknél. A C-vitamin fontos a bőr, fogak, íny, szem, izmok, izületek épségéhez. Egyenlő arányban gazdag, F-, K- vitaminokban. Több A-vitamint tartalmaz, mint a zöld saláták, gyümölcsök. Fontos a normális növekedéshez, a jó látáshoz és szaporodáshoz. A B-vitamin energiát ad, támogatja az idegrendszert és az emésztőrendszert. Az agy és a test szabályos fejlődéséhez, valamint a mellékvese működéséhez szükséges. Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, antioxidáns hatása elismert, védi a szívet. Elegendő E- vitamin nélkül izomsorvadás jön létre.

 

Ásványi anyagok

A búzafűlé tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza.


Enzimek

Minden cselekvés a gondolkodástól kezdve, az emésztésen át, a láb mozgásáig enzimek ezreinek tevékenységét igénylik. A búzafűlében található enzimek aktív összetevői többek között tisztítják a vért, semlegesítik a sejtekben tárolt mérgeket. Ha ezeknek az enzimeknek a mennyisége hanyatlik, az egyenlő az öregedéssel és/vagy különböző betegségek kialakulásával. Néhány példa enzimekre, melyek a búzafűlében megtalálhatók:
Antioxidánsok: szükségesek a sejtlégzéshez, megkötik a szabadgyököket. (A szabadgyököket a kutatások összefüggésbe hozták szinte valamennyi civilizációs betegséggel; pl.: különböző rákos megbetegedések, korai öregedés, szívbetegségek.)
Citokróm-oxidáz: egyfajta antioxidáns, mely alátámasztja a sejtlégzést
Amiláz: elősegíti az emésztést, nagy szerepe van főleg a keményítők lebontásában
Lipáz: zsírbontó enzim
SOD (szuper-oxid-diszmutáz): valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést.


Aminosavak

A fehérjék úgynevezett aminosavakból állnak. A víz mellett a fehérje a legbőségesebb tápanyag a testben. A test szárazanyag tartalmának több mint 50 % fehérje, tehát elmondhatjuk, hogy egy igen jelentős építőköve az emberi szervezetnek. Az aminosavak egyenesen a vérben szívódnak fel - itt semlegesítik a mérgező elemeket (pl.: nikotin, higany, stb.) úgy hogy átváltoztatják őket oldhatatlan sókká. Az aminosavak felelősek a sejtutánpótlásért, a hormontermeléstől kezdve az izmok, a vér és egyéb szervek felépítéséig. A testünk csak az elfogyasztott fehérjékből tud újabb sejteket szintetizálni. Felelősek még az immunrendszer működéséért, a jó májműködéséért, a sejtek regenerálódásáért. Akárcsak egy aminosav hiánya is allergiát, kevés energiát, idő előtti öregedést eredményezhet! Allergiás tünetek és betegségek teljes visszafordulását és gyógyulását eredményezi, ha a hiányzó aminosavat pótolni tudjuk a szervezet számára megfelelő mennyiségben. (teljesen mindegy, hogy milyen jellegű allergiáról van szó: fém-, vagy pollen-, egyéb allergia)


Ásványi anyagok


Legalább olyan fontosak, mint a vitaminok. Jó karban tartják csontjainkat, fogainkat, védik az anyagcsere funkciókat, a vér pH értékét lúgosítják a magnéziumnak, káliumnak és kalciumnak köszönhetően. A búzafűlében bőven található vas, mely a vvt-k kialakulásához szükséges, hiánya vérszegénységet okoz. 

Nátrium: segíti az emésztést, a kiválasztást. Szabályozza a folyadékmennyiséget a testben, a vízháztartást.
Magnézium: A jó izomműködés és a belek épsége miatt fontos. A csontok és a fogak egyik alkotóeleme.
Nyomelemek: pl.: szelén: rákellenes tulajdonságai miatt vizsgálják.
Cink: Hajnövekedés, májfunkció, fehérje szintézis miatt fontos.

 

Megrendelheti:

Webáruházunkban

 E-mailen: 

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 Telefonon:

☎ 06-30/9535-086

 

A Zöld Árpából

A Zöldárpafűlé és a Tönköly búzafűlé nagyon hasonlít tulajdonságaiban egymásra. Maga a csíráztatása, a fű termesztése és feldolgozása ugyanazon az elven működik. A gyorsfagyasztott Árpafűlé Bio-Zöldárpa magból csíráztatom, heti ültetésben van nevelve, vágva és préselve. A préselés után gyors- fagyasztva /sokkolva/ van a csomagolás előtt.


Az emberek a zöld árpát már az ókorban is termesztették. Ételként hasznosították, emellett gyógyítási célokat is szolgált. A római gladiátorok is árpát ettek,  hogy erőt és állóképességet merítsenek belőle.
A zöld árpa növendék zöld leveleiben hihetetlen mennyiségű ásványi anyag és vitamin található.

Az árpafű (Hordeum vulgare) az árpa csíranövénye. Az árpafű közel három tucat vitamint és ásványi anyagot tartalmaz koncentrált formulában, kölönösen gazdag A-vitaminban, C-vitaminban, B1-ben, B2-ben, B12-ben, kálciumban, vasban, káliumban, és klorofilban. A legtöbb növénnyel ellentétben az árpafű mindazt a 9 esszenciális aminósavat tartalmazza, melyeket az emberi szervezet nem képes előállítani.

Az árpafű erőteljes antioxidáns, melyről azt tartják, hogy segíti a szervezetet a rákos sejtek és számos más betegség legyőzésében, beleértve a pattanásokat és a fekélyeket is. Egy alfa-tokoferol succinate nevű antioxidáns - az E-vitamin (alfa-tokoferol) egy rokona lehet felelős a növények daganat-ellenes hatásának nagyrészéért - állítja Allan L. Goldstein, a George Washington Orvostudományi Egyetem biokémiai tanszékének igazgatója, aki sokáig tanulmányozta az árpafüvet. Noha a mechanizmusa még ismeretlen, úgy tűnik, az alfa-tokoferol succinate többféle típusú rákot is meggátol, beleértve a leukémiát, az agydaganatokat és a prosztatarákot is.

Yoshihilde Hagiwara japán kutató és a Zöld árpa-kivonat című könyv szerzője szerint az árpafű segít meggyógyítani a bőrbetegségeket és a fekélyeket az új sejtek növekedésének elősegítésével. Még nem ismerik teljesen a mechanizmusát, bár az árpafű klorofilltartalma (ami egy antibakteriális zöld színtest) igen magas. 

Gyorsfagyasztott Zöldárpalé

A zöldárpalé összetétele nagymértékben hasonlít a búzafűlére, mindazonáltal van 4 kiemelkedő különbség ami az indikációját meghatározza. Némiképp eltérő, nem pótolja a búzafűlét csak egy picit kiegészíti, pontosabban bizonyos korcsoportnak a búzafűlé kiegészítésére alkalmas.

alt 

Több van benne, mint a búzafűlében:

* Mg tartalma magasabb a búzafűlénél így lúgosításra alkalmasabb, de ezen kívül magnézium szükséges a szervezet számára létfontosságú enzimreakciókhoz, az izmok és idegek megfelelő működéséhez és kedvezően befolyásolja a szív munkáját.

* Ca:P aránya 2:1 ideális az emberi csontozat számára, így 40 év felett elsősorban a növekedés fázisában és változó korban kiváló.

* K:Na arány 11:1 kitűnő vegetatív panaszok esetén (pl szívritmus zavara), ill magas vérnyomás esetén (csökkenti), általános gyengeség, izomerő csökkenése, gyomorpanaszok (émelygés, hányinger). Amihez szükséges a Kálium: sav-bázis egyensúly, idegrendszer, izomműködés, ingerületek átvitele, sejtek energiaellátása.

* Béta karotin A béta karotin az A vitamin elővitaminja, melyből a bélfalban, illetve a májban képződik az A-vitamin. Szükséges a hám épségének fenntartásához, hiányában a szem, bőr, nyálkahártya szárazsága, gyulladása, burjánzása és elszarusodása fordul elő. Az A-vitamin hiánya okozhat szürkületi vakságot, bénulásokat, vérképzési problémát, hasmenést és sok egyéb betegséget. Segítséget jelent Basedow kórban, legyengült állapotban, javítja a betegségekkel szembeni ellenállást, elősegíti az öregségi foltok megszűnését, javítja a növekedést, erősíti a csontokat, hat a miteszerekre, az ekcémára és a pikkelysömörre. Az antioxidánsok csoportjába tartozik, vagyis megköti a sejteket károsító szabad gyököket. Védi a C-vitamint a károsodástól, ezért javasolt a C-vitaminnal (és E-vitaminnal is) (C2 és/vagy Reducal) együtt való szedése. Kimondottan hatásos a pattanások (és acne) kezelésében, ha megfelelően hosszú ideig (3-5 hónap) folyamatosan és rendszeresen használják.)

Amiből kevesebb van benne:

* az összes többi, elsősorban a B17
A fentiekből következik, hogy ideális táplálék 40 évtől fölfele mégpedig úgy alkalmazva, hogy

 megelőzés céljából búzafűlé: zöldárpalé 1:1 (tehát pl egyik nap búzafűlé, másnap zöldárpalé váltakozva)

 

FIGYELEM!

A Zöld Árpafűlé önmagában nagyon keserű ízű (a máj és epe védelmére különösen ajánlott) ezért érdemes citromos vízzel fogyasztani, a kellemesebb íz hatás végett. Adagolása, fogyasztása, tárolása megegyezik a búzafűlével.

 

Megrendelheti:

Webáruházunkban

E-mailen: 

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Telefonon:

☎ 06-30/9535-086

 

 

 

www.gyorsfagyasztottbuzafule.hu Created by SZE-NA HOUSE KFT.